környezettudatos virágbolt

környezettudatos szegedieknek

a fenntarthatósÁg útján . . .

CSAK MEGRENDELÉSRE!

Meggyőződésem, hogy az egyik legtöbb, amit tehetek a virágokért, az az hogy nem tartok készletet belőlük.
A szakmában töltött több éves időszak alatt szemtanúja voltam a készlettel üzemelő virágboltok alapanyag és erőforrás pazarló működésének. Elkeserítő volt látni mennyi virág hervad, majd pusztul el a boltok polcain, hiszen még a legforgalmasabb üzlet sem tudja pontosan kiszámítani a készlet optimális méretét. 

Virágműhelyem kizárólag előrendeléses formában működik, hogy a termelőktől csak annyi alapanyagot hozzak el, amennyi valóban szükséges a megrendeléseim teljesítéséhez. Ezáltal csökkenthető a pazarlás, valamint a vásárlóim biztosak lehetnek benne, hogy az elérhető legfrisebb virágokat kapják, ha tőlem rendelnek.

a legapróbb tett is számít . . .

Komposztálás

Az alkotás során keletkező zöldhulladékot komposztálom, mely így a kertben lévő növényeknek szolgáltat tápanyagot, hogy szépek és egészségesek legyenek.

Vízhasználat

A növények vízellátását fúrt kútról oldom meg, az elhasznált víz az összegyűlt esővízzel együtt, a kert öntözésével visszakerül a körforgásba.

Csomagolás

Törekszem a virágokhoz újrahasznosított vagy lebomló csomagolóanyagot használni, hogy a lehető legkevesebb műnyaghulladék keletkezzen. 

Szelektív gyűjtés

A műhelyben keletkező hulladékokat, melyeket nem tudok újrahasznosítani, következetesen szelektíven gyűjtöm, környezeti terhelésük redukálásának érdekében.

Hazai alapanyag

Árubeszerzési törekvéseim a hazai termelőket részesítik előnyben, így támogatva a magyar gazdaságot, a jelentős károsanyagkibocsátású import forrásokkal szemben.

4 évszakos termékek

Meghatározott termékeim a többszöri felhasználás jegyében készülnek, hogy kisebb átalakításokkal számos különböző ünnep ékes díszei lehessenek.

van ötleted, amivel még közelebb kerülhetek a fenntarthatósághoz?

Call Now Button